vrijdag 2 oktober 2009

Speciale website over eFacturatie

ED is het nieuwe fenomeen op het gebied van eFacturatie. ICreative voert al jaren implementaties uit op het gebied van Digitale Factuurverwerking. Klanten als AkzoNobel, Ballast Nedam, KPMG, Robeco en Sogeti scannen inkomende facturen en met behulp van scansoftware worden de factuurgegevens herkend om deze vervolgens digitaal te routeren binnen de organisatie en deze uiteindelijk te verwerken in de ERP omgeving.

Digitale Facturen heeft al jaren een belangrijk voordeel. De versturende partij hoeft deze niet meer te printen en te versturen (denk aan manuele handelingen en directe kosten als papier, enveloppe en portokosten) en de ontvangende partij hoeft deze niet meer handmatig te scannen en de factuurgegevens te controleren. Een digitale factuur kan direct ingelezen worden in de software (zoals Basware Invoice Processing en Swift Factuur) die zorgt voor het verwerken van de factuur.

Na het besluit van staatssecretaris de Jager van Financiën dit jaar om de extra eisen die er waren voor digitale facturen ten opzichte van papieren facturen te laten vervallen, heeft ICreative mij in het leven geroepen. Ik ben ED. Mijn naam staat voor EasyDistribution. Mijn Netwerk staat voor iedereen gratis beschikbaar om onderling afspraken te maken over eFacturatie. Waarom moeten er nog onderling afspraken gemaakt worden? Simpel, de regels zijn eenvoudiger, maar niet iedereen past op dezelfde manier eFacturatie toe. Een e-mail met een XML bericht (zoals ubl 2.0 of hr-xml) is een digitale factuur, maar ook een e-mail met een PDF. Ook zijn er organisaties die facturen versturen met een Billing Service Provider (ook wel HUBS genoemd), voorbeelden hiervan zijn Basware Business Transactions (Basware BT), Certipost, TNT, OB10, TIE etcetera.

Via het ED Netwerk kan iedere organisatie aangeven hoe zij facturen kunnen versturen én ontvangen. Ook kunt u direct zien hoe klanten en/of leveranciers die zich geregistreerd hebben facturen aan u kunnen versturen of van u kunnen ontvangen. Met een eenvoudige druk op de knop, kunt u afspraken met elkaar maken. Gratis! Zonder abonnement, zonder transactiekosten!

Wanneer uw mogelijkheden op het gebied van e-invoices beperkt zijn, helpen we u natuurlijk graag. Met onze producten ED Verzendt kunt u facturen in ieder gewenst formaat versturen en met ED Ontvangt kunt u facturen in ieder gewenst formaat ontvangen. Lees hier meer over op www.easydistribution.nl

We bieden diensten aan om alles voor u op het gebied van eFacturatie te regelen. We kunnen campagnes uitvoeren om uw leveranciers of klanten te benaderen over dit onderwerp. Kunnen contracten afsluiten met Billing Service Providers en/of ROI analyses uitvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten