donderdag 22 november 2012

Europa bevordert E-invoicing in navolging van Nederland

euopa_einvoicing.png Op Europees niveau heeft de elektronische nu de zelfde waarde als de papieren factuur. Hiermee slaat de Europeuse Unie de weg in die Nederland al eerder is ingeslagen. Michel Barnier, EU Commissaris, heeft aangegeven dat e-invoicing één van de belangrijkste speerpunten is om de interne Europese markt te verdiepen.

De tweede akte

Ook slaat Michel Barnier met "de tweede akte", zoals hij de nieuwe maatregel noemt, een weg in ter bevordering van elektronische facturatie. De nieuwe maatregelen is bedoeld om e-invoicing te stimuleren. Sinds 11 januari 2012 is het actieplan gestart, waarin 20 punten zijn vastgesteld die belemmeringen op de Europese handel tussen lidstaten moeten opheffen.

Nieuwe BTW-regels vanaf januari 2013

Vanaf 1 januari 2013 wijzigen de BTW-regels, deze wijzingen zijn bedoeld om het elektronisch factureren tussen verschillende landen binnen de Europese Unie te bevorderen. De grootste verschillen zijn:
  • Uitreiken van facturen
  • Volledige en vereenvoudigde facturen
  • Periodieke facturen en de inhoud en het bewaren van facturen
  • Papieren en elektronische facturen worden gelijk behandeld
  • Ook voor grensoverschrijdende transacties bepaalt u zelf hoe u de authenticiteit en de integriteit van de factuur waarborgt

Meer weten over E-invoicing?

Wilt u meer weten over de nieuwe europese maatregelen of bent u benieuwd wat e-invoicing voro uw organisatie kan betekenen? Kies dan voor 'Informatie', of kies voor 'Contact', wij staan u graag te woord!
Informatie_.jpgContact.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten