vrijdag 1 februari 2013


De trend van 2013: Digitaal factureren

E-invoicing_Groen.jpgDe E-invoicing markt blijft een groeimarkt. Voor de aankomende jaren worden groeicijfers van 20 tot 30% verwacht voor de elektronische factuur markt. Steeds meer bedrijven verwachten van hun leveranciers facturen in elektronische vorm, zo schrijft de internationale markt analist, Bruno Koch van Billentis. Koch toont ook aan dat overstappen van papier gestuurde processen naar digitale factuurverwerkingsprocessen een besparing van 50 tot 80% kan opleveren. Mede door de grote besparing is terugverdientijd van 6 maanden niet vreemd.

E-invoicing in 2012

E-invoicing gebruik stijgt door de "groene trend", immers is E-invoicing stuk milieuvriendelijker dan het per post versturen van facturen. Steeds meer grote organisaties zetten in op E-invoicing, waardoor kleinere organisaties, die klant of toeleverancier zijn van de grote organisaties mee gaan in deze trend. Daarnaast hebben in 2012 overheden E-invoicing verder bevordert door wetgeving en mandaten aan te passen en op te stellen. Deze veranderingen zijn gekwantificeerd door Basware, de toonaangevende leverancier van Purchase-to-Pay (P2P) en E-invoicing oplossingen. In 2011 gaf 59% van de respondenten aan "gebruik te maken van E-invoicing". Een jaar later, in 2012, gaf 73% van de respondenten aan doormiddel van E-invoicing facturen te versturen.

EasyDistribution

ICreative streeft al jaren naar papierloze factuurverwerking, met de oplossing EasyDistribution. Doormiddel van deze oplossing kunnen bedrijven facturen in elk gewenst formaat digitaal versturen en ontvangen. De voordelen:
  • Kostenbesparing
  • Sneller versturen en ontvangen van facturen
  • Beter overzicht in het factuurproces
  • Milieuvriendelijk

Meer weten over E-invoicing?

Wilt u meer weten over E-invoicing of bent u benieuwd wat E-invoicing voor uw organisatie kan betekenen? Kies dan voor 'Informatie', of kies voor 'Contact', wij staan u graag te woord!
Informatie_.jpgContact.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten